יום 12
השתתפות בטקס הפצ'מאנקה, ביקור בטראסת מוראי ובמפעל מלח
לאחר ארוחת הבוקר נצא לביקור בכפר אינדיאני מקומי, בו נזכה להשתתף בטקס בישול מרתק במיוחד של הפצ'מאנקה, תבשיל אינדיאני מסורתי המכיל בשר, תירס ותפוחי אדמה המבושלים על אבנים חמות באדמה, בהשתתפות רבים מתושבי הכפר. במהלך הביקור בכפר נלמד על מנהגיהם העתיקים של תושביו ועל הזנים הרבים של תפוחי האדמה בפרו, ונהנה מתבשיל הפצ'מאנקה בארוחת הצהריים. בתום הביקור נעלה לטראסות של מוראי (Moray), שם נוכל ללמוד על הטכניקה החקלאית המתקדמת של בני האינקה, כשיתגלו לנגד עיננו מעגלי טראסות, הבנויות סביב עמק משופע המגיע עד לעומק של כ-30 מטרים. במחקר שנערך במקום ונמשך עשרות שנים, גילו כי הטרסות בנויות מארבע שכבות של אדמה, חול, חצץ וחומר אורגני, כל זאת כדי למקסם את קליטת חום השמש ולאפשר מגוון רחב של גידולים שונים. בהמשך נעבור גם בסאלינס בכפר צ'ינצ'רו (Salinas), מפעל לייצור מלח מתקופת האינקה, שבמפתיע קיים ופועל עד עצם היום הזה. בתום היום המרתק נסע ברכבת לאיזור יערות העננים, נשוב למלון באזור אגוואס קליינטס כפר למרגלות המאצ'ו פיצ'ו.